Téli vakáció kutyával: így mindenki élvezni fogja

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Ebben az időszakban sokan indulunk téli vakációra a hegyekbe. Egyre többször fordul elő, hogy a család minden tagja, beleértve négylábú barátainkat is, vakációzni megy. Ha először indulsz a kutyáddal téli vakációra, érdemes jól felkészülnöd, hogy semmilyen meglepetés ne érjen, és mindannyian igazán jól érezzétek magatokat.

 A téli szabadságot valóban élvezheted szőrös barátoddal - mert rengeteg olyan tevékenységet kínál, amelyben együtt vehettek részt. Szóval ne habozz, ha idén magaddal szeretnéd vinni a kutyádat! Mindössze egy kis tervezésre és a kutyád időbeosztásához való igazodásra van szükség, és nem kell nélküle töltened a vakációt. Az utazás megtervezésekor gondolj a szállás kiválasztására. Tájékozódj előre, hogy valóban szívesen látják-e négylábú barátodat. Az ideális szállás egy magánház vagy apartman, de gyakran még a szállodákban vagy panziókban sem jelentenek problémát a kutyák.

Hogy mindenki igazán élvezhesse a vakációt

A klasszikus síelés vagy snowboardozás elválaszthatatlanul hozzátartozik a téli szórakozáshoz. Ez azon kevés tevékenységek egyike, amelyekben a kutyád nem vehet részt a hegyekben. Ha síelni indulsz, mindenképpen szervezz közös programot a kutyáddal is. Semmiképpen sem tölthet napokat egyedül a szállás ismeretlen környezetében. Ideális, ha a napot két vagy több részre osztod, így zavartalanul élvezheted a síelést, miközben a kutyáddal is tudsz időt tölteni. A hóban való játék vagy apportírozás garantáltan elszórakoztatja, és fizikailag is kifárasztja őt.

De a téli hegyek rengeteg más lehetőséget is kínálnak a vakáció közös eltöltésére. Nagy sétákat tehettek a havas tájakon, de akár sífuthattok is együtt. Ehhez csak egy jó minőségű hámot kell beszerezned. Tájékozódj előre, hogy lehet-e kutyát vinni a sífutópályákra, és már indulhattok is. Egy másik nagyszerű és egyre népszerűbb tevékenység a síalpinizmus. Mindkét esetben jól képzett kutyával kell rendelkezned, különben veszélyt jelenthet rád és a kutyádra nézve is.

Hosszabb kirándulások esetén azt is vedd figyelembe, hogy korábban sötétedik. A biztonság kedvéért csomagolj a hátizsákodba fényvisszaverő eszközöket és fejlámpát. Ne feledkezz meg egy kis harapnivalóról magadnak és energiacsemegéről szőrös barátodnak. A téli körülmények között való gyaloglás nagyobb kihívást jelenthet, így biztosan jól fog jönni az extra energia!

Mit csomagoljunk?

A klasszikus nyaralási felszerelésen kívül, amelyből nem hiányozhat a fekhely, egy kedvenc játék, utazótál, elegendő eledel, póráz/hám és a szükséges dokumentumok, gondolj a téli felszerelésre is.

Ha hosszabb kirándulásokat tervezel, csomagolj kutyacsizmát, ami megvédi mancsait a hidegtől. A megfelelő vízálló ruha szárazon és melegen tartja kutyádat a séta során. Gondolj a hőszigetelésre, különösen az aljszőrzet nélküli, rövid szőrű kutyák és a kanapékutyák esetében, amelyek nem nagyon szoktak hozzá a téli hideghez. Nem hiányozhat az úti elsősegélycsomag sem.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →