Mit tehetnek a macskák értünk, és mit tehetünk mi értük?

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

A mai zavaros időkben örömmel fogadunk mindent, ami a lelki jólétünket támogathatja. A felinoterápia, vagyis "macskaterápia" nem újdonság a zooterápiában, gyakran mégis megfeledkeznek róla. Hogyan és hol hasznosíthatjuk a macskák veleszületett empatikus képességét, intuícióját és gyógyító energiáját?

A felinoterápia alkalmas a szomatikus problémák kezelésére, például időseknél vagy ágyhoz kötött betegeknél. A simogatás, vakargatás és az apró hullámzó mozdulatok javítják a motoros készségeket, a végtagok vérkeringését és enyhítik a stresszt. A "macskaterápia" fontosabb jótékony hatása azonban, hogy nyugodt és kellemes légkört teremt a kliensekkel történő kommunikációhoz. Ezt gyakran használják gyermek páciensekkel történő foglalkozás során is. Egy állattal való érintkezésnek, de akár csak az egy szobában való tartózkodásnak köszönhetően az ember gyakran elfelejti a fájdalmat és a szenvedést, és megtalálja az élet elveszett harmóniáját. 

A néma arc előítéletek és feltételek nélkül fogadja el az embert, miközben rengeteg impulzust nyújt, beleértve a helyettesítő érzelmi kötődést is. Már a szőrös állatok puszta megfigyelése is segít a nonverbális kommunikáció fejlesztésében, a finom jelzések megértésében, és önmagában is remek beszélgetési téma lehet. 

A macskakávézók növekvő népszerűségének hátterében a szőrmókok azon képessége áll, hogy magukkal ragadnak bennünket és elűzik rosszkedvünket. A nagyobb városokban már gombaként szaporodnak. Prágában népszerű a híres Cat Café a karlíni Křižíkova utcában, a smíchovi Vodní utcában, Nové Městóban a Gorazdova utcában és a Ječná utcában. Még az olyan kisebb városokban, mint Kladno, České Budějovice, Tábor vagy Pardubice is megihatunk egy finom kávét cicával az ölünkben. Liberecben és Brünnben is találunk macskakávézót. Szóval, ha rosszul érzed magad, ne habozz, és látogass el a macskás helyek egyikére. A helyi nyávogó falka segíteni fog, hogy jobban érezd magad. Sokak szerint, egy ilyen hely az első randevúhoz is tökéletes. Ha ellátogatsz ide, nemcsak a saját lelki jólétedet támogatod, hanem azokat a menhelyeket is, ahonnan az üzletek tulajdonosai örökbe fogadták ezeket a szőrös csavargókat. Ez a tudat biztosan a te szívedet is megmelengeti.

Ha macskatulajdonos vagy, akkor te máris nyertél, de gondoltál már arra, hogy kölcsönadod másoknak a háziállatodat? Ahhoz, hogy egy szőrös barát macskaterapeuta lehessen, hozzá kell szoknia az idegenekkel való érintkezéshez, a hámhoz és az utazáshoz, valamint nyugodt, barátságos és kiegyensúlyozott természettel kell rendelkeznie. A 100%-os egészségügyi és a chip-regisztráció szintén előfeltétel.

Akár úgy döntesz, hogy meglátogatsz egy macskakávézót, akár úgy, hogy beíratod szőrös barátodat macskaterápiás képzésre, garantáljuk, hogy sokkal jobban fogod érezni magad, mert teszel valamit magadért és másokért, legyen szó akár emberekről, akár macskákról.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →