Mindent a kutya allergiáról

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Ahogy mi, emberek, úgy a kutyák is lehetnek allergiások. Összegyűjtöttük nektek, mit érdemes tudni a kutya allergiáról, kezdve azzal, hogy pontosan mit is jelent: az allergia a szervezet egy reakciója egy teljesen hétköznapi, ártalmatlan anyagra.

A kutyák esetében négy fő allergia típust lehet megkülönböztetni:

  1. Atópia vagy más néven légúti allergia
  2. Bolhanyál okozta bőrgyulladás
  3. Ételallergia
  4. Kontakt dermatitis

Ahogy a felsorolásból is látjátok, a harmadik leggyakoribb érzékenység négylábú kedvenceinknél az ételallergia, ugyanis a statisztikák szerint minden tizedik allergiás kutya esetében ételallergia van a háttérben. Magyarországon a leggyakoribb allergének a marha, a tej és a tejtermékek, a tojás, a búza és a csirke.

Az ételallergia minden fajtájú, nemű és korú kutyánál egyaránt előfordulhat, és a kialakulásának a feltétele, hogy az eb hosszú időtartamon keresztül egy bizonyos eledelt fogyasszon. A túlzott reakció csak ezután jelentkezik. A tünetek az allergén fogyasztásától számított 30 percen belül, de akár néhány napon vagy éppen hét után is kialakulhatnak. Emellett fontos megjegyezni, hogy allergia bármikor kialakulhat a kutyában, tehát, ha hosszú ideig egy tápot fogyasztott nem jelenti azt, hogy nem alakulhat ki érzékenység a táptól a későbbiekben, ugyanis nem feltétlen az első fogyasztás után jelennek meg a tünetek.

De mik is az allergia tünetei kiskedvenceink esetében?

  • Viszketés, vakarózás: A folytonos vakarózás az egyik leggyakoribb tünete az allergiának, ami akár egész kisebesedésig is fajulhat, ha nem figyeltek oda kedvencetekre.
  • Szőrhullás: A szőrhullás nagyban összefügg a viszketéssel, ugyanis a mancsaival addig dörzsöli a kutya a viszkető területet, amíg gyakorlatilag a szőr is eltűnik.
  • Kiütés: Az allergia okozta irritáció miatt a kutya bőrén sok esetben kiütések is megjelenhetnek.
  • Kellemetlen szag: Ha a szokásostól eltérő, kellemetlen szagot éreztek kedvenceteken, az is lehet az allergia tünete, ugyanis a kellemetlen szag gyulladás jele is lehet.
  • Fülfolyás: Gyakori kedvenceinknél, hogy az allergia a fülben is jelentkezhet tünettel, méghozzá általában a fülből viaszszerű folyásként, amit kellemetlen szag is kísér.
  • Tüsszentés: Bár nem ez az elsődleges tünet, de ettől független előfordulhat, hogy a kutya tüsszög az allergia miatt.

Amennyiben ételallergiára utaló tüneteket tapasztaltok kedvenceteknél, mindenképpen forduljatok állatorvoshoz, ugyanis fontos azonosítani kedvencednél a kiváltó allergént. A köztudatban az a tévhit terjedt el, hogy a csirkeallergia a leggyakoribb a kutyáknál. A valóság ennél jóval összetettebb, ugyanis ezen kívül még rengeteg más összetevőre is lehetnek allergiások. Ilyen összetevők például: a marha, a tejtermékek, a tojás, a gabonafélék, vagy éppen a mesterséges alapanyagok.

Az allergia kialakulása után (és akár megelőzésképpen is) érdemes hipoallergén tápra váltani. Számunkra is fontos négylábú barátaink egészsége, ezért fejlesztettük ki a Brit Care HYPOALLERGENIC termékcsaládot, amely olyan kutyusok számára készült speciális táp, akik ételallergiával vagy étel intoleranciával küzdenek.

Íme a termékcsalád előnyei:

  • A hipoallergén tápok más összetétellel rendelkeznek, mint a hagyományos kutyaeledelek
  • Csupán egyféle állati eredetű fehérjeforrást tartalmaznak
  • A tápok hipoallergén fehérjetípusokat tartalmaznak, amelyek segítenek az allergiás reakciók megelőzésében
  • 6 ízben is elérhetők
  • Minden kutya számára alkalmasak
  • Erősítik a kutya immunrendszerét
  • Gyulladáscsökkentő hatásuk van
  • Glutén- és gabonamentesek
  • GMO mentesek

Kattintsatok ide, és ismerjétek meg a további előnyeit!

A Brit Care HYPOALLERGENIC termékcsalád mellett továbbá ajánljuk még a Brit Mono Protein konzerveket, melyek szintén csak egyetlen fehérjét tartalmaz, így az érzékeny emésztésű, allergiás és táplálékintoleranciával küzdő kutyák számára szintén alkalmasak. További információkat ide kattintva találtok a termékcsaládról.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →