Friss hús és egyéb trendek a kutyák táplálásában

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Friss hús, rovarfehérje, fenntartható állateledel – új trendek a kutyák táplálásában. A kutyaeledelben a hozzáadott friss hús fokozza a termék ízét és illatát, továbbá könnyebben emészthetővé teszi azt. 

A kutyatáplálás legújabb trendjei egyre inkább az emberi táplálkozásra jellemző trendeket másolják. Ez azt jelenti, hogy a kutyák esetében is nagyobb figyelmet fordítunk a táplálék összetevőire, valamint azok eredetére. A kutyaeledelben a hozzáadott friss hús a fenntarthatóság alapját képezi.

A táplálkozási szakemberek azt állítják, hogy a kutyaeledel általában 20-30% friss húst tartalmaz, bár ez függ az előállítás technológiájától is. „A csúcskategóriás eledelek pedig különlegesen friss húst tartalmaznak, melynek aránya az eledelben 60%” - állítja Martin Kvaš táplálkozási szakértő. Ilyen a Carnilove True Fresh termékcsaládja, amely száraztápot és jutalomfalatokat is kínál.

Mikor kezdd el, és milyen friss húst válassz?
Ezek azok a kérdések, amelyeket azonnal felteszel magadnak, amint a kutyatáplálás új trendjeiről értesülsz. A szakemberek szerint ez az adott fajtától függ, de a vörös hús általában az izmos fajták számára megfelelő. Az optimális kondíció fenntartása érdekében viszont ajánlott csirkét vagy halat tartalmazó termékeket választani.

A táplálkozási szakember szerint a friss húst a kutya életének bármely szakaszában bevezetheted. A friss húst tartalmazó professzionális eledelek a kutya fejlődésének minden életszakaszában alkalmasak a táplálásra. „Az eledelben lévő friss hús egészségesen tartja az emésztőrendszert és erősíti az immunrendszert. A száraztápban lévő hús pedig veszélytelen a paraziták és egyéb szennyeződések szempontjából” – teszi hozzá Kváš. 

Rovarfehérje – egy igazi csoda
A rovarfehérje hatalmas előnye más fehérjeforrásokkal szemben – különösen az érzékenyebb emésztésű kutyák számára – hogy serkentőleg hat az emésztésre. Ha azon tűnődsz, hogy a rovarfehérje összemérhető-e a csirkehúst tartalmazó közismert eleségekkel, a válasz az, hogy igen, és a nyugodtan eloszlathatsz minden aggályt a tápanyagtartalom tekintetében is. 

A szakemberek azt javasolják, hogy az allergiás kutyákkal rendelkező tenyésztők mindenképpen fontolják meg a csodaszámba menő rovarfehérje vásárlását az általánosan alkalmazott hidrolizált fehérje helyett. 


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →