6 tipp friss kutya tulajdonosoknak

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Új kutya érkezik a családba? Olvasd el tippjeinket, és készülj fel kedvenced fogadására!

 

Öröm, izgatottság és egy kis aggodalom. Egy új kutyus érkezése még a tapasztalt gazdik számára is jelent némi kihívást, nemhogy egy kezdő tulaj számára. De semmi pánik! Ebben a rövid kis összefoglalóban megosztunk veled 6 hasznos tippet, hogy az új családtag érkezése igazán örömteli legyen.

1. Türelem, türelem és egy kis türelem

Minden kutya más és más, egyedi személyiséggel és tulajdonságokkal. Vannak kutyusok, akik már az első találkozásnál “szerelmesek” a gazdiba, ugyanakkor vannak olyanok is, akiknél ez hónapokba telhet míg kialakul. Szerencsére megfelelő törődéssel és kitartással minden kutya szíve meglágyítható, csak egy kis idő kell hozzá. Érdemes az első pár napban otthon maradni vele, amíg megszokja a környezetet, az új ingereket és nem utolsó sorban minket.

2. Állati jó orvos

Az örökbefogadást/vásárlást követően érdemes minél hamarabb állatorvoshoz vinni a kis kedvencet! Olyan dokit keress, aki remélhetőleg egész életén át gondoskodik majd a kutya jólétéről! Kedvencünk egészségének felméréséhez az állatorvosnak a lehető legtöbb infóra lesz szüksége. Érdemes az alábbiakkal előre készülni:

  • Az összes eddig kapott oltás.
  • A kutyus tápláléka, beleértve a márkát, mennyiséget stb.
  • Eddigi parazita kezelések, az utolsó adag beadása időpontjának és márkájának feltüntetésével.
  • A kölyökkutya összes dokumentuma.

3. Egészséges tápok, egészséges kutya

Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a kutyáddal, ha már a kezdetektől a szükségleteinek megfelelő, minőségi alapanyagokból készült tápot adsz neki. Nincs olyan univerzális eledel, amely minden kutyus számára egyformán megfelelő lenne, hiszen kedvenceinknek életszakaszuktól és akár méretüktől függően is más tápanyagokra van szükségük.

Mi a Britnél több mint 25 éve azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb tápokat készítsük a négylábú kedvenceinknek. Ezért bátran ajánljuk a Brit Care termékcsaládot, amely szuper prémium minőségű és hipoallergén, gabonamentes receptúrája válogatott összetevőket tartalmaz.

Nézd meg a kínálatunk, vagy ha kérdésed van, írj ránk Messengeren!

4. Mindenhol jó, de legjobb otthon

Az alábbi tipp nagyon egyszerű, ugyanakkor rendkívül fontos: vezesd körbe a kutyát az új otthonában és mutasd be a családtagoknak a reggeli órákban. Mutasd meg az alvóhelyét és azt a helyet, ahol elvégezheti dolgát. Adj időt neki, hogy felfedezhesse az új környezetet, legyél türelmes vele, de amennyiben szükség van rá, szabj neki korlátokat is! Használd a nevét, hogy hozzászokjon és odafigyeljen rá.

Emellett azonnal kezdd meg a szobatisztaságra való szoktatást!  Ezt leginkább a rendszerességgel és következetességgel tudod elérni. (Minden nap ugyanabban az időben etesd és ugyanabban az időben vigyed sétálni.) A kiskutyának ki kell mennie reggel alvás után, evés után, ivás után, játék után, vagy amikor izgatott.

5. Felszerelések, kiegészítők

Érdemes még a kutya érkezése előtt beszerezni a legfontosabb felszereléseket és játékokat. Elsőre picit rémisztő lehet, hogy milyen sok minden is kell, de hidd el, minden meg fogja érni! Mi a következő kiegészítőket mindenképp javasoljuk: nyakörv, azonosító biléta, póráz és hám, zacsi, ágy, utazó box, etető és itató tálka, kefe és fésű, fogkefe, sampon, karomvágó.  

6. Játékos játékok

A kötődés egyik legfontosabb pillére a közös játék az új kutyával. Némelyik kutya már az első alkalommal is játékra készen áll, másoknak szükségük lehet egy kis ösztönzésre. Ha a kutya nem akar játszani, lehetséges, hogy még túl nagy tehernek éli meg a szituációt. Nem szabad erőltetni, hagyni kell, hogy a saját tempójában szokjon bele az új élethelyzetébe. Figyeljük, hogy mi kelti fel az érdeklődését és induljunk el abból az irányból! Mi a következő játékokat mindenképp ajánljuk: plüss játékok, dobálható játékok, interaktív játékok otthonra.

További tippekért kövesd a Brit Facebook és Instagram oldalát.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →